“KYBELE”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının 10 Temmuz’da seyirci ile buluşturacağı “Kybele” adlı oyun ilk gösterimini Yazılıkaya Midas anıtı önünde gerçekleştirecek

Haziran ayında başlanan “Kybele” adlı oyun Eskişehir BüyükşehirBelediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının ortak projesi olarak gerçekleştirildi.Güngör Dilmen’in “Ben Anadolu” adlı eserinden yola çıkılarak uyarlanan oyunda,Anadolu kültürünün ana tanrıçası olan Kybele başta olmak üzere tarihi boyuncabu topraklarda var olan kadınları anlatıyor. Cumhuriyet kadınını anarak, saygıduruşunda bulunuyor.

Usta rejisör Murat Atak’ın yönettiği oyunun ilk gösterimi Eskişehir’inHan ilçesinde bulunan Yazılıkaya Midas Anıtı önünde sahnelenerek tarihi yerindecanlandırma ve seyirci ile buluşturma şansını da yakalamış olacak. Konu ileilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer; “ Zengin bir kültürel mirasa sahip olan çokdeğerli topraklar üzerinde yaşıyoruz. “Kybele” oyunumuzu sahneleyerek bumirasımızın önemini vatandaşlarımıza aktarma sorumluluğunu yerine getirebilmişolduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca oyunun ilk gösteriminin Anadolu Medeniyetininbeşiği olan Yazılıkaya Midas Anıtı önünde sahnelenecek olması bizim için sonderece anlamlı. Oyunu Yazılıkaya’da sahneleyebilmek için gerekli izni,Eskişehir Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğüne resmi başvuruda bulunarak talepettik. Şimdi sabırsızlıkla oyun izninin alınmasını ve 10 Temmuz’daYazılıkaya’da izleyicimizle buluşacağımız akşamı bekliyoruz.” Diyerekdüşüncelerini dile getirdi.

Şehir Tiyatroları sanatçısı Burcu Tutkun Turan’ın rol aldığı “Kybele”adlı oyun Eskişehir Senfoni Orkestrası sanatçıları eşliğinde Temmuz ve Ağustos aylarındaEskişehir’de halka açık alanlarda sahnelenerek seyirci ile buluşacak.