HÜNKÂR HACI BEKTAŞ VELİ 750. ANMA YILI RESİM YARIŞMASI
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Nevşehir Belediyesi işbirliğinde, “Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması” düzenleniyor.

Yarışmanın Konusu

Ülkemizkültürel ve felsefi değerlerine büyük katkısı olan Nevşehir Hacı Bektaş VeliÜniversitesi (NEVÜ)’ye ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin evrenselolarak anlaşılıp algılanması amacıyla düzenlenen yarışmanın konusu,  HacıBektaş Veli’nin kişiliği, yaşamı, düşünce dünyası, eserleri, öğretileri, yaşamilkeleri, bunların çağrışmaları ve günümüze etkileri gibi temaları içermekte.

Yarışmaya Başvuru ve Katılım Koşulları

NevşehirHacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Nevşehir Belediyesi işbirliğindegerçekleştirilen yarışmaya, yurt içi ve yurtdışında yaşayan 18 yaş ve üzeriTürkiye Cumhuriyeti vatandaşları katılabilecek. Yarışmaya, yarışmanın seçicikurulu üyeleri ve birinci derece yakınları katılamayacak.

Yarışmayakatılanlardan herhangi bir ücret alınmayacağı gibi, katılımcılar yarışmayasadece bir eser ile katılabilecek. Eserler tuval üzerine yağlıboya veya akrilikboya ile belirtilen tema çerçevesinde boyutları, uzun kenarları 100 cm’denbüyük; kısa kenarı ise 70 cm’den küçük olmayacak. Eserler asmaya hazır veimzasız olarak ve arkasına eser sahibinin bilgilerini içeren bir kapalı zarfiliştirilerek kargo veya elden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)Güzel Sanatlar Fakültesi / Zir Mahallesi Prof. Rıza Ayhan Cad. Hacıbektaş –50800 NEVŞEHİR adresine gönderilebilecek veya hafta içi 10:00 – 16:00 saatleriarasında elden teslim edilecek.  Kargoda zarar gören eserlerdeğerlendirmeye alınmayacağı gibi, zarar gören eserden, eser sahibi sorumluolacak.

Yarışmayagönderilen eserler Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine aykırı olamayacağıgibi, yarışmaya katılacak olan eser önceden yayınlanmamış veya hiçbir yarışmadasergilenmemiş olacak. 

Yarışmanın Onur Kurulu ve Eser Değerlendirme Kurulu

NevşehirValisi İnce Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran veNevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. SemihAktekin’in onur kurulunda yer aldığı yarışmanın eser değerlendirme kurulundaise,  Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan, Nevşehir HacıBektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. CesurPehlevan ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Fatih Özdemir,Doç. Dr. Göksun Yener, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Betül Aytepe Serinsu, NEVÜ Sanat Koleksiyonu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi SavaşKurtuluş Çevik, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Ümit GüvendiUlutaş ile Öğr. Gör. Kamber Koç yer almakta.

Yarışma Takvimi

Esersahipleri yarışma için belirledikleri eserini 25.06.2021 tarihinden itibarenson başvuru tarihi olan 30.09.2021 tarihine kadar  yarışma için belirtilenadrese kargo veya elden teslim edecekler.

Belirlenenseçici kurulun başvuruda yer alan eserlerin değerlendirme sonucunun 14.11.2021tarihinde açıklamasının ardından başarı ve ödüle hak kazanan eserler, esersahiplerine 15.11.2021 tarihinde e-posta veya Nevşehir Hacı Bektaş VeliÜniversitesi (NEVÜ) ve Nevşehir Belediyesi resmi internet sitelerindenduyurulacak.

Yarışmaya Katılacaklara Verilecek Ödül ve Sergi 

HünkârHacı Bektaş Veli’nin Vefatı’nın 750. Yılı kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş VeliÜniversitesi (NEVÜ) ve Nevşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilenyarışma sonucunda 28.11.2021 tarihinde ödül töreni ile birlikte resim sergisidüzenlenecek.

Düzenlenecekolan törende yarışmada birinci olan eser sahibine 7.500.00 TL, ikinci olan esersahibine 6.500.00 TL ve üçüncü olan eser sahibine ise 6.000.00 TL para ödülüverilecek. 

Katılımve yarışma şartlarına https://www.nevsehir.edu.tr/tr/27841 adresi üzerindenulaşabilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları