GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ YENİ ÜYELERİNE “HOŞGELDİN” DEDİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yasa dışı yollarla Türkiye’ye sokulurken yakalanan 12 makak maymunu, 3 yılan ve 4 dikenli ejderin yeni yuvası oldu.

GaziantepBüyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyelerişehre getirildi. Denetleme esnasında Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı’nda elegeçirilen 12 makak maymunu ve İstanbul’da yakalanan bir kraliyet pitonu, biralbino pitonu, 4 dikenli ejder ve bir beyaz benekli mısır yılanı Tarım ve OrmanBakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerince hayvanlariçin en uygun koşullara sahip olduğu belirtilen Gaziantep Hayvanat Bahçesi’neverildi. Sağlık testinden geçen hayvanları görmek amacıyla hayvanat bahçesinegiden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, koruma altına alınan hayvanlarhakkında bilgi aldı, yavru maymunları meyveyle besledi.

Makakmaymunlarının en uygun koşullarda barındırılması ve ihtiyaçlarının karşılanmasıiçin hayvanat bahçesi ekipleri, hem yazlık hem de kışlık olmak üzere yaklaşık45 metrekarelik alan üzerine kurulu yuvalar hazırladı. Alttan ısıtmalı olan buevler, yeni üyelerin bundan sonraki yaşam alanı olacak. 

ŞAHİN:MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE GÜVENİYOR

GaziantepHayvanat Bahçesi’nin yeni üyeleri için açıklama yapan Büyükşehir BelediyeBaşkanı Fatma Şahin, doğada bulunan bütün güzelliklerin insanoğluna emanetolduğunu belirterek, “Herkesin emaneti bizde olunca da büyük bir sorumluluğunaltına girmiş oluyoruz. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni çok doğal bir ortamdainşa ettik. Geliştirmelerimizi de bu doğallığı baz alarak devamlı kılıyoruz.Her hayvanımız doğal ortamında nasıl büyüyor ve ihtiyacı ne ise buna karşılıkgelecek bir anlayışla hareket ediyoruz. Son zamanlarda yasa dışı yollarla çoksayıda hayvan yakalanmaya başlandı. Bu bazen bir yılan ya da bir maymunolabiliyor. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar GenelMüdürlüğü Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne çok güveniyor. Yeni hayvanlaryakalandığında bize hemen haber veriliyor. Ekibimizle hemen İstanbul’a gidipyeni üyelerimizi alıyoruz ve yeni yuvalarına kavuşturuyoruz. Sağlık durumlarınıöğrenmek adına veteriner hekimlerimiz devreye giriyor. Akabinde uygun koşullarne ise her hayvan çeşidine göre ihtiyaçlar gideriliyor. Buradaki hayvanlarımızçok mutlu. Aslanların normal şartlarda sıklıkla ikiz bebekleri oluyor. Amabizim hayvanat bahçemizde dördüz aslan yavrularıyla da karşılaştığımız oluyor.Burada en önemli şey, sevgidir. Her şey sevgiden besleniyor” diye konuştu.

MAYMUNCAN’IN KARDEŞİNİN İSMİNE VATANDAŞ KARAR VERECEK

GaziantepHayvanat Bahçesi’nin maskotu haline gelen maymun Can’ın bir kardeşi olduğunumüjdeleyen Başkan Fatma Şahin, “Can’da olduğu gibi, isim kararını vatandaşımızabırakacağız. Bunun için bir anket düzenleyeceğiz. En yakın zamanda da Can’ınkardeşiyle de halkımızı tanıştıracağız” ifadelerini kullandı.

ÖZSÖYLER:TÜRKİYE’NİN HAYVAN KURTARMA MERKEZİYİZ

Şehregetirilen hayvanlar hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi DoğalHayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Ağrı GürbulakSınır Kapısı’nda gerçekleştirilen denetlemeler sonucu 12 makak maymunuyakalandı. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar GenelMüdürlüğü’nün kararı doğrultusunda maymunlar bize gönderildi. Biz Türkiye’ninhayvan kurtarma merkeziyiz. Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak yeni üyelerimizehem yuva olacağız hem de bakımlarını üstleneceğiz. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ninhızlıca büyümesinin önemli sebebi doğal hayata uyumlu olmasıdır” diye konuştu.

Makakmaymunlarının yanı sıra ülkeye kaçak yollarla sokulurken yakalanan bir kraliyetpitonu, bir albino pitonu, 4 dikenli ejder ve bir beyaz benekli mısır yılanınada ev sahipliği yapacaklarını aktaran Özsöyler, “Yeni yuvaları GaziantepHayvanat Bahçesi olacak. Hayvanlarımızın her birinin sağlık testi yapıldı, kanörneklerin alındı. Şu anda ufak tefek rahatsızlıkları olan maymunlarımızbulunuyor. Onları karantina merkezlerimizde bir süreliğine ağırlayacağız.Ardından kendilerini onlar için hazırladığımız alanlara taşıyacağız” dedi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları